Adres

Postbus 3043

2130 KA Hoofddorp

Contact

+31 (0)20 210 14 91
info@bvll.nl

Woordvoerder

Has Cornelissen

+31 (0)6 4227 0850 

info@bvll.nl

Bank

NL22 INGB 0009427 927

  • Twitter
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Disclaimer

Privacy statement

Algemene voorwaarden

Copyright © 2020 branchevereniging verantwoordelijke lachgas leveranciers

Bvll_White_v7_edited.png
Nieuws
Gebruik van lachgas in het verkeer moet verboden worden
Zwarte handel in lachgas leidt tot levensgevaarlijke situaties in het verkeer
Verlamming door lachgas is te voorkomen door juiste voorlichting en verantwoord gedrag van leverancier (en gebruiker)

Reactie BVLL op waarschuwing verslavingszorg: scherpere controle op verkoop lachgas

Zaterdag 24 Augustus publiceerde Trouw een artikel waar verslavingskliniek Jellinek oproept tot regelgeving en controles bij verkoop van lachgas. Branchevereniging van Lachgas leveranciers deelt dit standpunt volledig en roept eveneens op tot betere regelgeving en handhaving.

Dit is de reden waarom de BVLL in het leven is geroepen. De BVLL heeft als doel om de verkoop, transport, opslag en gebruik van lachgas voor recreatief gebruik te reguleren, om zo verantwoord om te gaan met o.a. volksgezondheid, veiligheid en kwaliteit van het product. Dit is op dit moment verre het geval. Vrijdag werd bekend dat opnieuw  twee jongeren zijn opgenomen in een ziekenhuis met een gedeeltelijke dwarslaesie nadat zij overmatig lachgas hadden geïnhaleerd voor een langere periode.

De BVLL is van mening dat leveranciers en verkopers van lachgas een grote mate van verantwoordelijkheid dragen en dat ook regelgeving hiervoor gewenst is. Leveranciers en verkopers die willens en wetens excessief gebruik mogelijk maken en geen oog hebben voor de gezondheid van consumenten zijn volgens BVLL medeverantwoordelijk voor de ontstane schade. De BVLL pleit onder andere voor wetgeving alsmede handhaving omtrent de verkoop van lachgas.

Leveranciers aan particulieren die aangesloten zijn bij de BVLL nemen hun verantwoordelijkheid. Zij geven accurate voorlichting aan gebruikers, leveren sowieso niet aan excessieve gebruikers, vragen door bij consumenten bij aankoop van een grote cylinder en bij twijfel wordt er niet geleverd. BVLL pleit daarnaast voor een wettelijke leeftijdsgrens van 18 jaar en ouder voor de consumptie van lachgas.

Deel dit bericht