Adres

Postbus 3043

2130 KA Hoofddorp

Contact

+31 (0)20 210 14 91
info@bvll.nl

Woordvoerder

Has Cornelissen

+31 (0)6 4227 0850 

info@bvll.nl

Bank

NL22 INGB 0009427 927

  • Twitter
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Disclaimer

Privacy statement

Algemene voorwaarden

Copyright © 2020 branchevereniging verantwoordelijke lachgas leveranciers

Bvll_White_v7_edited.png
Doelstellingen

Standpunt

Horeca

De afgelopen jaren is de verkoop van lachgasballonnen in de horeca explosief toegenomen. Dat is ook niet zo gek. Naast de extra inkomsten voor de ondernemer, blijkt het “ballonnetje” ook prima te passen bij het uitgaan. Het werkt sfeer verhogend en wordt door veel horecabezoekers ervaren als een positieve toevoeging aan hun stapavond. 

BVLL is groot voorstander om het gebruik van lachgas vooral in horecagelegenheden en op festivals te laten plaatsvinden. De reden hiervoor ligt in de controle. Een horecaondernemer heeft een verantwoordelijkheid voor het welzijn van zijn gasten. Als een gast te veel heeft gedronken wordt de horecagelegenheid geacht de gast geen alcohol meer te schenken. Gebeurd dit toch en leidt dit herhaaldelijk tot problemen, dan kan een ondernemer hierdoor zijn vergunning verliezen. Dit systeem heet sociale hygiëne en is een certificaat dat al jaren verplicht moet worden behaald door leidinggevenden in de horeca. De lesstof spitst zich met name toe op hoe om te gaan met gasten en alcohol en –of gokverslaving, maar kan prima toegepast worden op lachgasgebruik. Door deze controle zal een horecaondernemer er altijd voor zorgen dat ook het gebruik van lachgas binnen de perken blijft, omdat hij anders het risico loopt zijn vergunning kwijt te raken.

Horecaondernemers die hun lachgas inkopen via een lid van de BVLL, conformeren zich daarnaast aan onze huisregels. Hierin zijn o.a. zaken als goede voorlichting naar de gasten en veilig gebruik, geborgd.

Nieuws

Gebruik van lachgas in het verkeer moet verboden worden

Een gebruiker van lachgas in het verkeer brengt zichzelf en andere deelnemers aan het verkeer in gevaar. De BVLL is van mening dat het gebruik van lachgas in het verkeer verboden moet worden.

Reactie BVLL op waarschuwing verslavingszorg: scherpere controle op verkoop lachgas

Zaterdag 24 Augustus publiceerde Trouw een artikel waar verslavingskliniek Jellinek oproept tot regelgeving en controles bij verkoop van lachgas. Branchevereniging van Lachgas leveranciers deelt dit standpunt volledig en roept eveneens op tot betere regelgeving en handhaving.

Zwarte handel in lachgas leidt tot levensgevaarlijke situaties in het verkeer

Wekelijks, zo niet dagelijks lezen we berichten over aangehouden bestuurders die tientallen kilo’s lachgas vervoeren in hun auto. Iemand die lachgas niet op de juiste wijze vervoert, vormt niet alleen een gevaar voor zichzelf, maar ook voor andere deelnemers in het verkeer.